zamknij

Kultura, rozrywka i edukacja

Dobry występ uczennicy „Ekonomika” na VI Beskidzkim Konkursie Młodych Kucharzy

W Cieszynie obył się coroczny Beskidzki Konkurs Młodych Kucharzy, organizowany przez Beskidzką Grupę Kulinarną. W zawodach uczestniczyła przedstawicielka Zespołu Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim, Klaudia Kiełkowska.

Reklama

Uczennica klasy I aTG stanęła ona przed trudnym zadaniem, gdyż z jednej strony wodzisławska szkoła w poprzednich latach zajmowała w tym konkursie czołowe miejsca, z drugiej zaś strony Klaudia dopiero niedawno rozpoczęła zajęcia praktyczne w pracowni gastronomicznej.Klaudia podołała jednak zadaniu, intensywnie trenując po okiem nauczyciela przedmiotów zawodowych Judyty Lamży. W Cieszynie przygotowała cztery porcje „Roladki z mięsa mielonego w szynce szwarcwaldzkiej ze szpinakowym mchem, grzybami leśnymi, blanszowanym kalafiorem romanesco, kaszą gryczaną ze ściółką ziołową z tymianem, w aromacie serowej pianki”. Swoim daniem oczarowała jury, co dało jej miejsce tuż za podium.
Oceń publikację: + 1 + 1 - 1 - 0

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuWodzislaw.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.