zamknij

Kultura, rozrywka i edukacja

Pierogowe szaleństwo w Ekonomiku

2015-03-21, Autor: lukas ; materiały prasowe
„Pierogowe szaleństwo” zapanowało w wodzisławskim Ekonomiku! Uczniowie klas Technikum Gastronomicznego i Zasadniczej Szkoły Zawodowej o specjalności kucharz zmierzyli się w konkursie kulinarnym pod taką właśnie nazwą.

Reklama

W konkursie gastronomicznym „Pierogowe szaleństwo wzięli udział uczniowie Zespołu Szkół Ekonomicznych im. Oskara Langego w Wodzisławiu Śląskim. Konkursowemu jury przewodniczył Mirosław Bobrowski - executive chef na M/F Polonia i wielki pasjonat carvingu, zaś jej członkami byli nauczyciele przedmiotów zawodowych Alina Awdziejczyk i Elżbieta Kaczmarek-Wija. Szkolnym mistrzem w przyrządzaniu pierogów okazał się uczeń klasy IIa TG - Krzysztof Winkler, który przygotował indyjskie pierożki samosa z sosem miętowym. Drugie miejsce zajęła Dominika Rupik, uczennica klasy Ib TG za pierogi z gruszką i serem pleśniowym. Trzecią pozycję jury przyznało autorowi pierogów z indykiem i miętą w sosie żurawinowo-pomarańczowym - Rafałowi Czerniawskiemu z klasy IIIa TG. Specjalne wyróżnienie uzyskała Paulina Matloch, uczennica klasy II TGI, za pieczone pierogi z wołowiną w sosie Tysiąca Wysp.
Oceń publikację: + 1 + 1 - 1 - 0

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuWodzislaw.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.