zamknij

Kultura, rozrywka i edukacja

Rączka gotuje w wodzisławskiej bibliotece

Znany śląski kucharz, Remigiusz Rączka wydał książkę kucharską pt. „Rączka gotuje na beztydziyń i świynta”. Nowa publikację autorstwa mistrza patelni będzie można poznać podczas spotkania autorskiego w wodzisławskiej bibliotece.

Reklama

„Rączka gotuje na beztydziyń i świynta” to zbiór receptur kulinarnych. Obok klusek śląskich znajdziemy tu dania sprawdzone, tradycyjne, nowoczesne z polotem oraz przepisy na ciastka i inne słodkości. Zawarte w publikacji przepisy były skrupulatnie wybierane i starannie weryfikowane. -Zależało mi na tym, aby książka zawierała najlepsze przepisy - zapewnia autor. W książce znajdziemy ponadto tzw. zielnik, czyli poradnik pomagający w wyborze ziół do poszczególnych potraw. Książkę od 20 listopada można kupić w księgarniach św. Jacka na terenie całego Śląska, w restauracji autora w Wodzisławiu Śląskim oraz na portalu internetowym. W przygotowaniu jest już druga część publikacji kulinarnej wiosna - lato. Znajdziemy w niej przepisy m.in. na przetwory i nalewki.

Więcej o książce będzie można dowiedzieć się podczas spotkania autorskiego w Remigiuszem Rączka, które odbędzie się w poniedziałek 30 listopada w Miejskiej i Powiatowej Bibliotece Publicznej w Wodzisławiu Śląskim. Początek o godzinie 17:00. W związku z dużym zainteresowaniem na spotkanie obowiązują bezpłatne wejściówki, które można odebrać w bibliotece.

Oceń publikację: + 1 + 0 - 1 - 0

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuWodzislaw.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.