Konkurs składał się z dwóch części. Pierwsza indywidualna-teoretyczna obejmowała test z wiedzy gastronomicznej i zasad żywienia. Druga to już część praktyczna wykonywana w zespołach dwuosobowych, a także wypowiedź ustna przed szefami kuchni.
Zespół Szkół Ekonomicznych z Wodzisławia Śląskiego reprezentowali uczniowie Debora Liksza i Grzegorz Krywulko, pod kierunkiem nauczycieli przedmiotów gastronomicznych Judyty Lamży i Krzysztofa Zielonki.
Uczniowie popisali się mistrzowskim smakiem i przygotowali „Piramidki z omletów i ratatouille z kroplą sosu szczypiorkowego” oraz „Czekoladowy wulkan pod cytrynową czapką na sosie wiśniowym”.
Dzięki temu sukcesowi do szkoły powędrował pamiątkowy puchar za drugie miejsce w konkursie, a młodzi kucharze w nagrodę za swoje osiągnięcie odbędą szkolenie gastronomiczne.
Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuWodzislaw.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Urodzinowa niespodzianka dla Bartka. Policjanci spełnili jego marzenie!
+13 / -9Kolejna edycja Festiwalu "ŚpiewaMY". Znów było wyjątkowo!
+0 / -1Uczeń „Budowlanki” najlepszy na Olimpiadzie Wiedzy i Umiejętności Budowlanych
+9 / -10"Okrakiem przez wiek. Strzępy pamięci". Spotkanie z dr Józefem Musiołem
+0 / -1Taniec: Miraż i DanceCap przywożą medale z mistrzostw w Pawłowicach
+0 / -2Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera tuWodzislaw.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert