Tematem przewodnim rywalizacji było mięso z indyka oraz wykorzystanie w potrawie przynajmniej 2 mrożonych warzyw z listy , do wyboru. Jury Beskidzkiego Klubu Kulinarnego oraz przedstawiciele nauczycieli , ponownie najwyżej ocenili profesjonalizm pracy Błażeja, wyróżnili smak i aranżację na talerzu. Uczeń poradził sobie również wzorowo z nieprzewidzianą sytuacją – awarią wody w Cieszynie. Zmusiła go ona do zmiany niektórych metod i technik kulinarnych.
Jego doświadczenie pomogło osiągnąć ponowny sukces. Ten rok jest dla ucznia Zespołu Szkół Ekonomicznych bardzo pomyślny, ponieważ sprawdził się również na konkursach międzynarodowych. Zdobył srebrny medal na Międzynarodowym Konkursie Gastronomicznym Retigo Cup 2013 Czechy w Přerovie. Z kolei startując w kategorii senior, rywalizując z szefami kuchni zdobył Srebrny Medal Konkursu Gastronomicznego Młodych Specjalistów w Dziedzinie Gastronomii Gastro Kromĕřiž Tescoma Cup 2013 w Czechach.
Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuWodzislaw.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Urodzinowa niespodzianka dla Bartka. Policjanci spełnili jego marzenie!
+13 / -9Kolejna edycja Festiwalu "ŚpiewaMY". Znów było wyjątkowo!
+0 / -1Uczeń „Budowlanki” najlepszy na Olimpiadzie Wiedzy i Umiejętności Budowlanych
+9 / -10"Okrakiem przez wiek. Strzępy pamięci". Spotkanie z dr Józefem Musiołem
+0 / -1Taniec: Miraż i DanceCap przywożą medale z mistrzostw w Pawłowicach
+0 / -2Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera tuWodzislaw.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert
~fandango 2013-12-22
13:02:57
Gratulacje! Pożyteczny fach!