W tym roku szkolnym w związku z nadaniem szkole imienia Piastów Śląskich dyrekcja ZSZ zdecydowała, że należy sięgnąć do tradycji kuchni śląskiej. Celem było pokazanie, że tradycyjne śląskie potrawy też mogą być zdrowe. Na stole znalazły się takie potrawy jak: święcelnik, flaps, wędliny własnego wyrobu, tradycyjne kołocze z serem i wiele innych smakołyków. Na stole pojawiła się także zupełnie inna zdrowa żywność, między innymi: pasztet jarski, chlebek bananowy czy pasta z ciecierzycy. Wszystkie potrawy bardzo szybko zniknęły ze stołu. W wykładzie oraz degustacji potraw uczestniczyła Agnieszka Lepiorz z Wydziału Oświaty Starostwa Powiatowego.
Wszystkie zdrowe i smaczne potrawy możecie zrobić sami, dzięki przepisom, które można pobrać ze strony szkoły.
Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuWodzislaw.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Urodzinowa niespodzianka dla Bartka. Policjanci spełnili jego marzenie!
+13 / -9Godów: Waldemar Paszylka przeszedł na emeryturę. To wieloletni dyrektor szkół w gminie
+1 / -0Kolejna edycja Festiwalu "ŚpiewaMY". Znów było wyjątkowo!
+0 / -1Uczeń „Budowlanki” najlepszy na Olimpiadzie Wiedzy i Umiejętności Budowlanych
+9 / -10"Okrakiem przez wiek. Strzępy pamięci". Spotkanie z dr Józefem Musiołem
+0 / -1Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera tuWodzislaw.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert