W Zespole Szkół Gastronomiczno–Hotelarskim w Wiśle, po raz dziewiąty odbył się Ogólnopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych „Gotuj z pasją” - kategoria kucharz. Jedną z laureatek została uczennica ZSE w Wodzisławiu Śląskim.
Organizatorem tegorocznego konkursu było Stowarzyszenie Na Rzecz Wspierania Rozwoju Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich „Teraz Patelniok”, wraz z Fundacją Alternative. Do konkursu przystąpiło 15 kucharzy ze szkół polskich i czeskich. W tej kategorii uczniowie sporządzali 4 porcje dania zasadniczego na bazie ryb, przeznaczając na wykonanie zadania tylko 2 godziny.
Uczennica z klasy II TGI - Anna Elsner zajęła II miejsce w konkursie. Ania przygotowała pod okiem opiekuna - Judyty Lamży - „Polędwicę z dorsza pod płaszczykiem ziołowym w asyście rybnego gołąbka, wiosennych warzyw, puree selerowo-ziemniaczanego, chipsa serowego oraz sosu maślanego”. Jej danie przez licznych jurorów okrzyknięte zostało konkursową „smakową petardą”!
Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuWodzislaw.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Urodzinowa niespodzianka dla Bartka. Policjanci spełnili jego marzenie!
+13 / -9Kolejna edycja Festiwalu "ŚpiewaMY". Znów było wyjątkowo!
+0 / -1Uczeń „Budowlanki” najlepszy na Olimpiadzie Wiedzy i Umiejętności Budowlanych
+9 / -10"Okrakiem przez wiek. Strzępy pamięci". Spotkanie z dr Józefem Musiołem
+0 / -1Taniec: Miraż i DanceCap przywożą medale z mistrzostw w Pawłowicach
+0 / -2Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera tuWodzislaw.pl i napisz nam o tym!
Wyślij alert