zamknij

Kultura, rozrywka i edukacja

Sukcesy gastronomiczne wodzisławskiego Ekonomika w Świnoujściu

9 kwietnia w Centrum Edukacji Zawodowej i Turystyki w  Świnoujściu odbyła się V edycja Konkursu Gastronomicznego „ Małe przekąski na wielkie przyjęcia”. Zmagania młodych adeptów sztuki kulinarnej zakończyły się wielkim sukcesem uczniów z Zespołu Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim.

Reklama

Mateusz Tekieli, uczeń klasy drugiej Technikum Gastronomicznego, zdobył I miejsce, a na miejscu trzecim znalazła się Andrea Rybus, również uczennica klasy drugiej.

 

Poziom konkursu był bardzo wysoki, rywalizacja duża, a adrenaliny dodawało profesjonalne jury składające się z szefów kuchni Promu m/f POLONIA i UNITY LINE, Hotelu Interferie Medical SPA i Hotelu Amber Balic.

 

Nasi uczniowie, trenowani przez panią Elżbietę Kaczmarek – Wija, po mistrzowsku przygotowali : „Tartinkę tortową z pastami rybnymi w akompaniamencie sosu jogurtowego z wasabi” i „ Mus z halibuta w towarzystwie flambirowanej krewetki na sianku z kiełków rzodkiewki”.

Oceń publikację: + 1 + 2 - 1 - 1

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuWodzislaw.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.