zamknij

Gotowanie

Brylant w kuchni: co powiecie na polędwiczkę wieprzową w wiśniówce?
0

Brylant w kuchni: co powiecie na polędwiczkę wieprzową w wiśniówce?

Zapraszamy do obejrzenia premierowego wydania programu „Brylant w kuchni”. A w nim relacja z wizyty Wojciecha „Brylanta” Ostrzołka w kuchni rybniczanina Piotra Boreckiego, który zaserwował marynowaną polędwiczkę wieprzową, flambirowaną w wiśniówce.

2017-09-26 09:42 Autor: Redakcja
0

Duet „Ekonomika” ugotował sobie podium

W Dąbrowie Górniczej odbyła się piąta edycja wojewódzkiego konkursu kulinarnego dla szkół ponadgimnazjalnych o profilu gastronomicznym pt.: „Młodzi gotują 2013”.

2013-06-16 00:00 Autor: ld
Remigiusz Rączka odwiedził przedszkole w Mszanie
0

Mistrz śląskiej kuchni odwiedził przedszkole w Mszanie

Przedszkolaki z Mszany miały okazję przekonać się, jak wspaniałe może być gotowanie. Kulinarnej lekcji udzielił im mistrz śląskiej kuchni – Remigiusz Rączka.

2013-05-31 23:00 Autor: ld
0

Poznaj kuchenne sekrety sąsiada!

Już w najbliższą niedzielę w Połomi odbędzie się promocja książki kucharskiej „Smaczność bez granic".

2013-03-20 00:00 Autor: ld
Tym razem Kawulok ''ugotował'' sobie brązowy medal
0

Brązowy medal dla ucznia ZSE

Uczeń Zespołu Szkół Ekonomicznych z Wodzisławia Śląskiego zdobył brązowy medal podczas XIX edycji Międzynarodowego Konkursu Gastro Junior Brno 2013 – Bidvest Cup.

2013-02-13 00:00 Autor: ld
0

Jak smakowała mistrzowska karkówka młodych kucharzy?

„Wariacje z karkówką” – pod takim hasłem pod koniec listopada w Zespole Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śl. odbył się międzynarodowy konkurs kulinarny Śląska Jesień Kulinarna.

2012-11-30 00:00 Autor: dk
Wodzisław: II Śląska Jesień Kulinarna w „ekonomiku”
0

Wodzisław: II Śląska Jesień Kulinarna w „ekonomiku”

Przed nami II Śląska Jesień Kulinarna w Zespole Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim.

2012-11-19 00:00 Autor: dk
0

Uczeń „ekonomika” gotuje na medal

Uczeń Zespołu Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim znalazł się w ścisłej czołówce najlepszych kucharzy, wyłonionych w Międzynarodowym Konkursie Młodych Profesjonalistów Branży Gastronomicznej „Gastro Junior Brno 2012 Nowaco Cup”.

2012-03-18 00:00 Autor: dk