zamknij

Wiadomości

Smakowite zapachy w wodzisławskiej bibliotece. Co mieszkańcom ugotował Remigiusz Rączka?

2015-12-01, Autor: mk
Każdy kto był na tym spotkaniu, wie jak smakowite zapachy rozchodziły się wczoraj w wodzisławskiej bibliotece. Przy okazji promocji książki Remigiusz Rączka zaprezentował swój kunszt kulinarski, opowiadał o ulubionych daniach oraz dawał mieszkańcom wskazówki - jak gotować smacznie i zdrowo.

Reklama

"Rączka gotuje na beztydziyń i świynta. Jesień - zima" - to tytuł nowej książki znanego śląskiego kucharza. W środku znalazło się 155 przepisów ilustrowanych ugotowanymi przez autora zdjęciami potraw. Pozycja właśnie trafiła do sprzedaży, a Remigiusz Rączka promuje ją w najlepszy z możliwych sposobów - gotując dla swoich czytelników. Mieszkańców swojego rodzinnego Wodzisławia kucharz ugościł wczoraj w bibliotece polędwiczkami na różowo.

 

- To normalna książka, z normalnymi przepisami - z właściwą sobie prostotą mówił Remigiusz Rączka. Kluczem do wyboru przepisów, które znalazły się w książce są pory roku. Wiadomo już, że na wiosnę ukaże się druga część. Autor zachęca czytelników do stosowania we własnej kuchni dużej ilości ziół, pikantnych przypraw, ograniczania soli i tzw. gotowców, dań typu instant. Jego zdaniem, to najlepszy sposób na cieszenie się dobrym zdrowiem.

>>Remigiusz Rączka gotował w wodzisławskiej bibliotece - zobacz fotogalerię
Oceń publikację: + 1 + 0 - 1 - 0

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuWodzislaw.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Alert tuWodzislaw.pl

Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera tuWodzislaw.pl i napisz nam o tym!

Wyślij alert

Sonda

Czy jesteś szczęśliwy w Wodzisławiu Śląskim i powiecie?




Oddanych głosów: 1085