zamknij

Wiadomości

Wodzisławski kucharz gotuje w Dubaju. A to nie koniec niespodzianek

2022-01-31, Autor: ab,

Moczka i żur na dubajskim stole. Czemu nie? O tym, co z kuchni śląskiej zaserwował w Zjednoczonych Emiratach Arabskich opowiada Remigiusz Rączka.

Reklama

Śląski Tydzień w Pawilonie Polskim stoi pod znakiem kuchni, kultury, gospodarki i nauki. Co ciekawe kuchnię naszego regionu prezentuje gościom targów, nie kto inny, jak Remigiusz Rączka. Co serwuje nasz kucharz?

Śląskie perełki: chleb ze smalcem gęsim, kozi ser z brusznicą siewierską, oblaty z miodem cieszyńskim, moczkę, słodkie rożki, a w nich figi w czekoladzie, orzechy i bakalie w nugacie, bombony świąteczne i cwibak z migdałem - podkreśla Remigiusz Rączka.

remik

Jego obecność na EXPO 2020 w Dubaju to nie jedyny wodzisławski akcent w tak dalekich stronach. Okazuje się, że moczka i wszystkie słodkości pochodzą z wodzisławskiej Słodkiej Manufaktury Leona.

Dubaj jest zachwycony - podkreśla Remigiusz Rączka.

W trakcie Tygodnia Śląskiego trwającego od 27 stycznia do 3 lutego kucharz z Wodzisławia przygotował również bankiet dla siedemdziesięciu zagranicznych gości.

Oceń publikację: + 1 + 53 - 1 - 7

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu tuWodzislaw.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Alert tuWodzislaw.pl

Byłeś świadkiem wypadku? W Twojej okolicy dzieje sie coś ciekawego? Chcesz opublikować recenzję z imprezy kulturalnej? Wciel się w rolę reportera tuWodzislaw.pl i napisz nam o tym!

Wyślij alert

Sonda

Czy jesteś szczęśliwy w Wodzisławiu Śląskim i powiecie?




Oddanych głosów: 1085